Valse start waterpolovrouwen op EK in Eindhoven

19 januari 2012 om 09:12
nl
De Nederlandse waterpolovrouwen hebben een valse start gemaakt tijdens het Europees kampioenschap in Eindhoven. De ploeg van aanvoerster Yasemin Smit speelde tegen titelverdediger Rusland woensdagavond een goede wedstrijd, maar gaf in de slotfase de zege alsnog uit handen. Het duel eindigde in 10-11.
Geschreven door

De kans dat Oranje zich rechtstreeks plaatst voor de halve finales, is door de nederlaag aanzienlijk geslonken. Alleen de poulewinnaar mag namelijk door.
Meevaller
Er was ook een meevaller voor de waterpolosters. De mondiale zwemfederatie FINA meldde woensdag dat de opengevallen plek van Afrika, dat geen team naar de Olympische Spelen stuurt, naar een Europees land gaat. Dat betekent dat normaal gesproken de beste zes teams op het EK zich kwalificeren voor het olympisch kwalificatietoernooi, ervan uitgaande dat Italië als organisator van het OKT ook daarbij zit.

Dat is een fikse meevaller, aangezien Oranje bij dit achtlandentoernooi 'kleintjes' als Duitsland en Groot-Brittannië normaal gesproken achter zich moet kunnen houden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.