Frank Lammers over Oscar-kanshebber Rundskop: "Een hele goede film"

19 januari 2012 om 15:25
nl
"Echt echt echt een hele goede film." Dat zegt acteur Frank Lammers uit Mierlo over de film Rundskop, waarin hij een belangrijke rol heeft. De Belgisch-Nederlandse productie staat op de shortlist voor een Oscar. Hij hoopt mee te mogen naar de uitreiking in Los Angeles. "Een beetje met Kate Winslet babbelen is wel leuk."
Geschreven door

Rundskop gaat over een boer (gespeeld door Matthias Schoenaerts) die verstrikt raakt in de wereld van de hormonenmaffia. Lammers speelt in de film een Limburgse veearts. "Ik lever de hormonen aan de hoofdpersoon en ben tevens een soort van vriend", vertelt de acteur.
Nederland kijkt liever slechte films
In Nederland was Rundskop geen groot succes. Voor Frank Lammers was dat geen verrassing. "In Nederland kijken we liever naar slechte dan naar goede films. Hij heeft hier wel gedraaid, maar op weinig doeken en met weinig bezoekers.

Van iedereen die 'm heeft gekeken heb ik wel goede reacties gekeken. Ik vind het ook echt echt echt een hele goede film. Ik durf ook echt wel te beweren dat hij beter is dan Sonny Boy, de Nederlandse inzending voor de Oscars."
Oscar voor de helft kopen
Of Rundskop de Oscar voor beste Buitenlandse film ook echt gaat winnen, is nog lang niet zeker. Dinsdag worden uit de negen films die op de shortlist staan vijf genomineerden gekozen. "Ik heb die andere films niet gezien, dus het is koffiedik kijken. Oscars kun je volgens mij ook voor de helft kopen. Het schijnt dat je daar enorm voor moet lobbyen."
Mee naar Los Angeles
Lammers hoopt dat hij mee mag naar Los Angeles voor de uitreiking van de Academy Awards, zoals de Oscards officieel heten. "Maar er zijn heel weinig kaartjes, ook voor de genomineerde films zijn er maar een stuk of drie. Die zullen wel voor de producent, de regisseur en de hoofdrolspeler zijn.

Het enige waar ik op hoop is om mee te mogen voor de feestjes. Om een beetje met Kate Winslet te babbelen. Of m'n vrouw dat ook zo leuk vindt weet ik niet, dat zullen we wel zien."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.