Video

Bredanaars bang voor asbest en fijnstof

19 januari 2012 om 18:40
nl
Bewoners van de wijk Westerpark in Breda maken zich grote zorgen om de komst van het Bredaas sloopbedrijf Vermeulen& Zonen. Het bedrijf zit al in Breda, maar wil zich gaan vestigen op het naastgelegen bedrijventerrein Heilaar-Noord. Bewoners zijn imiddels verenigd in het actiecomité Gezond Westerpark.
Geschreven door

Het bedrijf wil op de locatie gaan puinbreken en asbest en chemische stoffen gaan opslaan en bewerken.
Astbestdeeltjes
De woonwijk Westerpark ligt op 120 meter van het bedrijventerrein. De bewoners van Westerpark vrezen dat door de wind asbestdeeltjes, afkomstig van het terrein, in de wijk kunnen belanden. "De meest voorkomende wind is een zuidwestenwind", zegt Frank Haafs van het actiecomité. "Gezien de ligging van het bedrijf is de kans groot dat er fijnstofdeeltjes in de wijk komen".
Schadeclaim
Formeel kan het sloopbedrijf op 2 februari beginnen met de bouw. Het actiecomité heeft inmiddels vijfhonderd handtekeningen verzameld die worden overhandigd aan de Bredase politiek. Mocht het bedrijf zich gaan vestigen op Heilaar-Noord dan is de kans groot dat de bewoners een schadeclaim in van 2,5 miljoen euro gaan indienen. Meer informatie vind je op www.gezondwesterpark.nl.


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.