Video

Eis: acht jaar cel voor leden Orde der Transformanten uit Hoeven

19 januari 2012 om 19:31
nl
Het Openbaar Ministerie heeft donderdag acht jaar cel geëist tegen twee leden van de religieuze beweging Orde der Transformanten uit Hoeven wegens betrokkenheid bij een poging tot moord op een Rotterdamse zakenman.
Geschreven door

De man werd op 2 augustus 2008 in de wijk Kralingen in zijn woonplaats neergeschoten. De Rotterdammer wees direct na de schietpartij in de richting van de Transformanten.

De man heeft in het verleden een relatie gehad met een lid van de orde. Volgens het OM voelden de Transformanten zich bedreigd door de Rotterdammer omdat hij op internet een lastercampagne tegen de beweging zou voeren.
'Vooropgezet plan'
Volgens het OM wijzen veel sporen naar de verdachten en gaat het om een vooropgezet plan. Het is alleen niet duidelijk welke handeling precies door wie is verricht.

De verdachten, Patric van G. en Pieter van W., stonden maandag ook al voor de rechter. De mannen van 30 en 37 jaar ontkennen iets met de aanslag te maken te hebben. Tijdens de rechtszaak wilden zij niet antwoorden op vragen die de rechter hun stelde.
In een brief aan Omroep Brabant zegt het slachtoffer dat hij nog altijd vreest voor wraak vanuit de Transformanten. "Sinds 2 augustus 2008 worstelen wij met de vraag hoe wij ons leven weer zonder angst te worden vermoord kunnen voortzetten", schrijft hij.


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.