Abbring meldt zich in top tien Rally van Monte Carlo

20 januari 2012 om 00:21
nl
Een leerzame dag voor Kevin Abbring tijdens de Rally van Monte Carlo. Ondanks een lekke band nestelde de rallyrijder uit Son zich in de top tien na de crash van teamgenoot Sébastian Ogier. "Het ging zo lekker op die proef, maar ook lek rijden is onderdeel van het spelletje", reageerde Abbring nuchter.
Geschreven door

"Wel jammer voor Seb, maar wat hij tot nu toe liet zien was wel érg goed", vervolgt hij als reactie op het uitvallen van Ogier.
Tweede in zijn klasse
Abbring begon, mede vanwege berichten over ijs op de proeven, rustig. Zijn tijd op de eerste proef stelde hem daarom teleur. Toen daar op proef zeven nog eens een lekke band bovenop kwam was het verschil met zijn Zweedse concurrent Andersson opgelopen tot ruim 46 seconden. In de middagproeven bracht hij dat verschil terug tot slechts 22 seconden. "We hebben een goed gevoel, op sommige plaatsen is het heel tricky, maar we leren nog steeds bij", liet Abbring optekenen aan het einde van een van de proeven.

Met het uitvallen van Sébastian Ogier staat Abbring tweede in zijn klasse en tiende algemeen. Gezien de goedgemaakte tijd op de middagproeven mag winst in zijn klasse en beste ‘niet WRC’ dus nog steeds heel goed mogelijk genoemd worden.
Sainz tevreden
Ex-wereldkampioen en mentor in het VW Motorsport team Carlos Sainz staat Abbring tijdens de wedstrijd bij met raad en daad. Hij was tegenover WRC.com positief over de prestaties van de Brabander. "Gezien zijn gebrek aan ervaring doet hij het goed. Het is belangrijk voor Kevin om de rally uit te rijden en hij lijkt daarvoor het juiste ritme te hebben gevonden", aldus Sainz.

Voor morgen wordt sneeuw of regen verwacht, hoe dan ook, de omstandigheden zullen verraderlijk blijven.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.