Video

'Helmond Sport en FC Eindhoven worden nooit het Inter en AC Milan van Nederland'

20 januari 2012 om 10:11
nl
Het besluit over een nieuw stadion voor Helmond Sport blijft voorlopig uit. Mocht de optie in natuurgebied Berkendonk niet doorgaan, dan heeft directeur Arjan Verhoeven van Helmond Sport al wel een ander idee: een stadion sámen met FC Eindhoven. De voorzitter van FC Eindhoven, Michiel Pieters, reageert echter afwijzend op het plan: "Dat zal nooit gebeuren."
Geschreven door

Verhoeven noemt als voorbeeld de Italiaanse clubs AC Milan en Inter Milan. Die spelen hun wedstrijden in hetzelfde stadion. Hij denkt dan aan een multifunctioneel stadion in de nieuwbouwwijk Brandevoort. Er liggen plannen voor een nieuw stadion in Berkendonk, maar het Helmondse College moet hierover nog een knoop doorhakken.
Geen optie
Voorzitter Pieters van FC Eindhoven laat echter geen ruimte voor een overleg. "Dit is geen optie. Het zal nooit gebeuren. Het staat bovendien haaks op onze groeiplannen. We voeren momenteel vruchtbare gesprekken met de gemeente over de bouw van een nieuw stadion in Eindhoven."
Mailbox loopt over
Ook de supporters van FC Eindhoven staan niet te springen om een gezamenlijk stadion. De voorzitter van de supportersvereniging van FC Eindhoven, Patrick van Vroenhoven, zegt dat zijn mailbox al vol loopt. "Onze supporters zitten er niet op te wachten."


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.