Afspraken over kamperen bij de boer in Reusel

20 januari 2012 om 11:51
nl
In de gemeente Reusel-De Mierden gelden vanaf dit jaar nieuwe regels voor kamperen bij de boer. Ze zijn opgesteld om problemen met jeugdige kampeerders te voorkomen en te bestrijden.
Geschreven door

Die problemen zijn de afgelopen jaren overigens al minder geworden. Diverse partijen werken samen om het kamperen bij de boer nog beter te laten verlopen. Zo zijn er afspraken over het aantal bezoekers, het aantal tenten en toezicht door brandweer, politie en gemeente.
Rol voor jongerenwerkers
Jeugd-Punt, dat het jongenerenopbouwwerk in de gemeente verzorgt, krijgt ook een rol. Medewerkers gaan jongeren die kamperen bij de boer actief benaderen en voorlichting geven.
Minder problemen door samenwerking
Jongeren kamperen graag bij boeren in Reusel-De Mierden, maar in het verleden zijn tientallen jongeren met de politie in aanraking gekomen na wangedrag op het boerenerf. Vaak was hierbij drank in het spel. De afname van het aantal incidenten is een gevolg van de samenwerking van de zogeheten kampeerpartners. Hieronder vallen de boeren die hun terrein beschikbaar stellen, de politie, de gemeente, de brandweer, Jeugd-Punt, ouders en de jeugd zelf.

De afspraken voor dit jaar gelden voor de periode van 1 juni tot en met 19 augustus.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.