Filmpje 'Doodslag' met Theo Maassen verwijderd van YouTube na klachten

20 januari 2012 om 19:03
nl
Het promotiefilmpje van de film ‘Doodslag’ is vrijdagmiddag van YouTube gehaald. In het filmpje figureert ex-PVV'er Cor Bosman, die vorige week uit de Limburgse PVV-fractie is gezet. Bosman moest de hufterigheid representeren in de film, waarin Eindhovenaar Theo Maassen de hoofdrol speelt.
Geschreven door

Distributeur Independent Films haalde de video offline na klachten van het programma Pauw& Witteman. Beelden uit hun programma waarin Bosman aan het woord kwam, waren zonder toestemming gebruikt, stelde een zegsvrouw van Independent Film vrijdag.

Ook de ex-PVV'er zelf was niet blij met het filmpje. Zijn raadsman had vrijdag al aangegeven Independent Films te benaderen om het filmpje van YouTube te verwijderen. Bosman vindt het onterecht dat hij wordt geassocieerd met verhuftering en geweld.

Doodslag
'Doodslag' gaat over een gefrustreerde hulpverlener, gespeeld door Maassen, die wordt lastiggevallen door een stel jongeren. Als een vrouw met een baby in nood niet kan worden geholpen, slaan bij de hulpverlener de stoppen door.

In de trailer van de film waren beelden van Bosman te zien die verklaart dat zijn uitlatingen over PvdA-Statenlid Selçuk Özturk (‘een uitgekotst stuk halalvlees'), bedoeld waren als 'sarcastische opmerking'. In het beeld verscheen de tekst 'Wanneer zeg je: tot hier en niet verder?'
Eerdere trailers
Eerder lanceerde Independent Films al trailers met beelden van het 'Doe eens normaal man'-debat tussen premier Mark Rutte en Geert Wilders en de aanval van Wesley van W. op doelman Esteban van AZ tijdens de wedstrijd tussen Ajax en AZ.
Goed ontvangen
Doodslag draait op dit moment in de Nederlandse bioscopen en is goed ontvangen door het publiek.

Agenten van de politie in Zuidoost-Brabant mogen gratis naar de film. Ze krijgen hun kaartje cadeau van de korpsleiding. Verschillende agenten hebben gefigureerd in de film.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.