Video

Voor wereldster Tiësto blijft 'zijn' Breda nog altijd een speciale plek

20 januari 2012 om 21:18
nl
Hij is een wereldster, wereldburger en één van Nederlands meest succesvolle exportproducten. Maar ondanks alles is Tijs Verwest, dj Tiësto, vooral ook nog steeds Bredanaar in hart en nieren. “Het blijft een speciaal plekje.”
Geschreven door

Verwest kreeg vrijdagavond tijdens de Bredase Cultuurnacht de Oeuvreprijs uitgereikt door burgemeester Van der Velden. En hoewel de prijzenkast in huize Verwest waarschijnlijk beter gevuld is dan bij mening topsporter, is ook de jongste onderscheiding een bijzondere.

"Ik ben er heel erg trots op en blij mee", aldus Verwest. "Mijn roots liggen toch in Breda. Hier ben ik opgegroeid. Het blijft een speciaal plekje, en zo’n prijs blijft toch een eer."
Doorbraak
Tiësto is zijn hele leven al bezig met muziek. Halverwege de jaren negentig brak hij door met zijn eigen stijl; het was het begin van een internationale carrière met talloze prijzen en onderscheidingen. Toch: "Toen ik begon met draaien in De Lente in Breda verdiende ik 45 gulden per nacht", gniffelt de multimiljonair.

Inmiddels draait hij zijn muziek al jarenlang op gigantische evenementen en in alle toonaangevende clubs. Vervelen doet het nooit.

"Het is een euforisch gevoel, vooral als je je eigen platen draait en al die handen de lucht in ziet gaan. Alsof je een doelpunt scoort, denk ik. Of ik nog dromen heb? Ik leef de droom…"
Ereburger
Van commissaris van de Koningin Wim van der Donk kreeg Tiësto tijdens dezelfde prijsuitreiking ook nog de provinciepenning. Het was al een poosje bekend dat Verwest deze pennnning zou krijgen. De penning staat gelijk aan het ereburgerschap van Brabant.
Bloos
In Breda werden vrijdagavond nog twee andere cultuurprijzen uitgereikt. Podium Bloos kreeg de Rabobank Cultuurprijs 2012 en cabaretier Roel Meijvis de BoArte aanmoedigingsprijs.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.