Verdachten opgepakt voor moord op fotograaf Henry Meye

20 januari 2012 om 17:08
nl
Een Brabander en een Zeeuw zijn vrijdagochtend opgepakt voor de dood van fotograaf Henry Meye uit het Zeeuwse Sint Maartensdijk. Justitie vindt het van belang dat er geen nadere bijzonderheden over de verdachten bekend wordt. De twee mannen worden maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris.
Geschreven door

De fotograaf Henry Meye werd vorig jaar dood gevonden in zijn huis. Hij bleek te zijn neergeschoten. Zijn auto werd uitgebrand teruggevonden in Waalwijk. De wagen bleek gestolen bij een overval die een paar dagen voor zijn dood werd gepleegd.

Voor die overval zijn vier mannen opgepakt; drie uit Den Bosch en een 22-jarige man uit Bergen op Zoom. Volgens justitie hebben zij niets te maken met de dood van Henry Meye. Ze worden alleen verdacht van de overval. Een van de Bosschenaren is ook nog verdachte van andere overvallen en inbraken in Brabant.
Tipgeld
In het huis van Meye is een hennepkwekerij gevonden. Volgens de politie ligt daarin een mogelijk motief voor de moord.

Vorige week maakte de hoofdofficier van justitie in Breda bekend een beloning van 15.000 euro uit te loven voor de tip die leidt tot aanhouding van de dader. Justitie wil niet zeggen of er een tip binnen is gekomen die tot de arrestatie van de twee mannen heeft geleid. Of er tipgeld is betaald, wil justitie ook niet kwijt.





App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.