Turner Jeffrey Wammes wil duidelijkheid over Olympische Spelen

21 januari 2012 om 16:21
nl
Turner Jeffrey Wammes van turnvereniging Flik-Flak in Den Bosch wil duidelijkheid over zijn deelname aan de Olympische Spelen in Londen. Zijn advocaat Paul Scholten heeft donderdag in een brief de gymnastiekunie KNGU gesommeerd om Wammes binnen een week bij de sportkoepel NOCNSF als deelnemer voor te dragen.
Geschreven door

Wammes strijdt met Epke Zonderland om een olympisch ticket.
'Selectievoorwaarden duidelijk'
"De selectievoorwaarden zijn duidelijk", aldus Scholten. "Het is een gelopen koers, want Wammes heeft aan de eisen voldaan. Dat blijkt uit de regels die de KNGU zelf heeft gemaakt. Het is ons zeker niet te doen om de mens Epke Zonderland. Maar de bond moet de regels op een eerlijke manier naleven. Als dit niet gebeurt, dan is de kans dat we een kort geding aanspannen heel groot."
Selectiecommissie brengt advies uit
Een selectiecommissie van de KNGU adviseert Ad Roskam. De interim-topsportmanager draagt daarna de gekozen turner voor aan NOCNSF. In de door de sportkoepel opgestelde regels wordt het EK in mei als laatste moment genoemd waarop vormbehoud kan worden getoond. Mocht Zonderland worden aangewezen dan zal hij daar of op twee eerdere wedstrijden aan de eis tot vormbehoud moeten voldoen om naar de Spelen te mogen. Scholten interpreteert de regels anders. "Binnen vier weken na het testevent had Zonderland ergens vormbehoud moeten tonen, maar er zijn geen wedstrijden meer, dus dat kan niet."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.