PSV laat koppositie liggen bij FC Utrecht

22 januari 2012 om 19:24
PSV heeft zondag de kans laten liggen om de koppositie in de Eredivisie over te nemen van AZ. Nadat de Alkmaarders eerder op zondag met 1-1 gelijkspeelden tegen Ajax, kwam PSV niet langs FC Utrecht: 1-1.

Met Andreas Isaksson op doel en Timothy Derijck voor Wilfred Bouma speelde PSV aanvankelijk te traag om de Domstedelingen in verlegenheid te brengen. "Vooral de eerste helft was de balsnelheid te laag, spelers stonden te statisch in het veld en wij maakten het FC Utrecht niet echt moeilijk. Ik heb daar in de rust iets van gezegd en de tweede helft startten we in ieder geval beter", zei trainer Fred Rutten na afloop.
Onder druk
FC Utrecht stond de eerste twintig minuten na rust flink onder druk en PSV had in die fase zo'n 75 procent balbezit. Toch was het de thuisclub die de score opende. Uit een aanval van PSV werd de bal door een Utrecht-verdediger naar voren getrapt en daar faalde de PSV-defensie opzichtig in het wegtrappen van de bal. "Je kunt wel zeggen dat dat een fout van ons was. Ieder tegendoelpunt is een fout en deze ook", zou Fred Rutten na afloop van de wedstrijd zeggen. Stefano Lilypaly van FC Utrecht profiteerde van het falen van Jetro Willems en Marcelo en liet met een diagonaal schot in de verre hoek Andreas Isaksson kansloos: 1-0.
Lens voor Strootman
Fred Rutten wisselde Kevin Strootman voor Jeremain Lens en plaatste Labyad op de positie van een teleurgestelde Strootman. "Ik zat helemaal niet in de wedstrijd en snap wel dat de trainer iets probeerde door mij er uit te halen maar leuk is anders." Binnen een minuut na deze wissel mocht PSV een corner nemen en een schot van PSV werd door de Utrecht-goalie precies voor de voeten van Ola Toivonen gestompt. De spits wist wel raad met dit buitenkansje en schoot vanaf een meter of 5 van de doellijn de bal snoeihard tegen de touwen. "Al mijn boosheid van de hele wedstrijd zat in dat schot. Ik had nog de hoop dat we na die 1-1 alsnog zouden winnen maar het zat er vandaag niet in", zei Toivonen die net als alle andere PSV-ers teleurgesteld was met het puntverlies.

PSV blijft door het 1-1 gelijkspel tweede op de ranglijst. De achterstand op AZ is één punt, terwijl nummer drie FC Twente de Eindhovenaren tot op twee punten is genaderd.