Kevin Abbring zegeviert in Monte Carlo

22 januari 2012 om 19:41
nl
Kevin Abbring heeft zondag indruk gemaakt bij de Rallye de Monte Carlo. De rallyrijder uit Son, die onlangs tekende bij Volkswagen, won samen met zijn Belgische navigatrice Lara Vanneste de S2000-categorie. In het algemeen klassement eindigden ze als twaalfde.
Geschreven door

Abbring liet in Monte Carlo diverse krachtige WRC-auto’s achter zich. Tijdens de ceremonie voor het Koninklijk Paleis van Monaco kreeg hij na 1.772 kilometer en 18 loodzware klassementsproeven de overwinningsbeker uitgereikt.

Het is voor Abbring en Vanneste de tweede overwinning in de S2000-klasse na hun succes eind vorig jaar tijdens de Rally van Engeland.

"De ‘Monte’ winnen zorgt voor een ongelooflijk gevoel", jubelde Abbring. "Lara en ik zijn heel trots hier op de kade van Monaco aan de finish te staan van de meest fameuze rally uit het WRC."

"Wij hebben ons van proef tot proef verbeterd en de opdracht van het team uitgevoerd. Ik heb erg veel ervaring opgedaan en ik wil het hele Volkswagen team heel erg bedanken voor hun steun. De samenwerking was perfect."

Kris Nissen, de grote baas van het VW-team, was al even tevreden: "Een groot compliment aan onze rijders en het hele team. Kevin heeft een fantastische prestatie geleverd; we zijn trots op hem en Lara. Hij heeft op een indrukwekkende manier aangetoond over wat voor een groot talent hij beschikt en waarom wij hem als Volkswagen Junior ondersteunen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.