Recordaantal bezoekers Efteling

23 januari 2012 om 09:26
nl
De Efteling heeft afgelopen jaar een recordaantal bezoekers ontvangen. In totaal bezochten ruim 4,1 miljoen mensen het sprookjespark in Kaatsheuvel. Dit heeft het bedrijf maandag bekendgemaakt.
Geschreven door

In 2010 kwamen er vier miljoen mensen naar de Efteling. Het attractiepark was vorig jaar voor het eerst heel het jaar open. De Efteling denkt dat de stijging van het aantal bezoekers vooral te maken heeft met de nieuwe attracties Joris en de Draak en Raveleijn.
Ondanks slecht zomerweer
Het attractiepark tempert maandag wel de verwachtingen over omzet en winst. De investeringen in nieuwe attracties hebben volgens directeur Bart de Boer invloed gehad op het bedrijfsresultaat over 2011. Ook bleven de inkomsten door het slechte zomerweer achter. Het park heeft in het najaar volgens De Boer alle zeilen bij moeten zetten om met acties de slechte zomermaanden goed te maken.
Vakantiepark boven verwachting
Vakantiepark Bosrijk heeft het met honderdduizend overnachtingen vorig jaar volgens de Efteling boven verwachting gedaan. Bosrijk was voor het eerst een heel jaar open.

Dit jaar viert het sprookjespark in Kaatsheuvel het zestigjarig bestaan. Dit wordt gevierd met de opening van de fonteinenshow Aquanura op 31 mei. De grootste waterfonteinshow van Europa.App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.