Darter Gino Vos verovert Pro Tour-kaart PDC

23 januari 2012 om 07:23
nl
Ossenaar Gino Vos stapt over naar de professionele dartsbond PDC. De jonge Ossenaar veroverde zondag een Pro Tour-kaart tijdens een kwalificatietoernooi in het Engelse Barnsley. Daarmee mag hij de komende twee jaar uitkomen op alle PDC-toernooien. "Heb vier goeie dagen gehad!", laat Vos enthousiast weten via Facebook. "So happy!"
Geschreven door

Vos volgt met het veroveren van de PDC Pro Tour-kaart het voorbeeld van de Engelsman Tony West uit Oosterhout. Die wist donderdag ook een Pro Tour-kaart binnen te slepen. West is teamgenoot van Vos in het Hemeco Pro-dartsteam in Rosmalen. Vos en West ontmoeten bij de PDC Brabants bekendste darters Michael van Gerwen uit Boxtel en Bredanaar Jelle Klaasen.

Zware rugblessure Andy Fordham
Diverse grote namen die in Barnsley actief waren grepen naast een wildcard. Onder hen waren onder andere Chris Mason, Peter Manley en Peter Evison. Andy Fordham moest zich voor het toernooi terugtrekken. De immens populaire 'viking' heeft een zware rugblessure, weet dartswebsite dartfreakz. Ook een andere publiekstrekker, Wayne Mardle, liet het toernooi aan zich voorbij gaan.



App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!