Verstuurster gifbonbons Veghel naar psychiatrisch ziekenhuis - Omroep Brabant

Verstuurster gifbonbons Veghel naar psychiatrisch ziekenhuis

27 januari 2012 om 16:07
nl
De rechter in Den Bosch heeft een vrouw uit Veghel vrijdag ontslagen van alle rechtsvervolging voor het versturen van bonbons met muizengif. De verdachte is veroordeeld tot een jaar opname in een psychiatrisch ziekenhuis. Volgens de rechter is de vrouw gevaarlijk voor zichzelf en anderen.
Geschreven door

De vrouw heeft bekend dat ze begin 2011 een pakketje bonbons met muizengif stuurde aan families in Uden, Veghel en Horn. Omdat de verklaringen over haar motieven zo verward waren, kan niet worden vastgesteld of ze willens en wetens handelde. Uit een NFI-rapport blijkt dat dat de kans klein was dat mensen zwaar lichamelijk letsel zouden oplopen bij het eten van de bonbons, ook niet als ze in één keer zouden worden opgegeten. Mensen konden van de bonbons wel licht misselijk worden en buikpijn krijgen, maar dat is volgens de rechter onvoldoende om tot een veroordeling voor poging tot zware mishandeling met voorbedachte rade te komen.

De vrouw is uiteindeijk veroordeeld voor 'bedreiging met een misdrijf tegen het leven'. Dat uit onderzoek bleek dat de bonbons geen fatale hoeveelheden gif bevatten doet daar volgens de rechter niet aan af. Er was geen sprake van een grap, zoals de vrouw zelf verklaarde.
Schizofreen
De vrouw is onderzocht door een psychiater en een psycholoog. Uit hun rapporten blijkt dat de van oorsprong Mexicaanse vrouw zeer waarschijnlijk schizofreen is en dat ze tijdens de het maken van de bonbons in een psychotische toestand verkeerde.
App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.