Video

Pover NAC blijft op 1-1 steken tegen De Graafschap

29 januari 2012 om 00:57
nl
NAC heeft zaterdagavond met 1-1 gelijkgespeeld tegen De Graafschap. En daar mocht de gastheer zijn handjes nog mee dichtknijpen.
Geschreven door

Het 'Avondje NAC' begon allesbehalve saai. Beide ploegen scoorden in het eerste kwartier. De Graafschap nam de leiding, Michael de Leeuw won na een goede pass van Nenad Sreckovic een luchtduel van Gilissen en kopte raak. Gilissen ging even later met een kuitblessure naar de kant en werd vervangen door Mats Seuntjens die voor NAC Breda zijn debuut maakte.
'Schijt hebben'
"De trainer zei vantevoren tegen mij dat ik schijt moest hebben aan alles en gewoon lekker moest voetballen. Dat heb ik maar gedaan en het ging best lekker", zei Seuntjens na afloop. Trainer John Karelse was tevreden over het debuut van zijn middenvelder. "Ik heb dat inderdaad tegen hem gezegd en vind dat hij zich in een moeilijk NAC Breda goed staande heeft gehouden. Complimenten daarvoor", waren de woorden van Karelse.
Gelijkmaker van Lurling
Drie minuten slechts mochten de Doetinchemmers teren op de voorsprong, toen maakte Anthony Lurling gelijk (1-1). De aanvaller uit Engelen gebruikte zijn lichaam goed en draaide zijn achterwerk goed in. Daarmee zette hij zichzelf vrij en met een bekeken punter maakte hij de 1-1.

"Dan scheelt het wel als je een kont heb want die kon ik nu goed gebruiken", lachte Lurling die met zijn doelpunt de nare smaak aan de tegentreffer wegspoelde. "Ik leed balverlies en daaruit kwam de voorzet waaruit Michael de Leeuw de 0-1 maakte. Dat was toch een beetje mijn schuld."
Kansen voor De Graafschap
In de tweede helft probeerde NAC Breda net als De Graafschap de winst naar zich toe te trekken maar beide ploegen faalden in de afwerking. "Op voorhand wilde ik natuurlijk winnen van De Graafschap maar gezien het spelbeeld en de vele kansen voor hen ben ik tevreden met een gelijkspel en dus één punt. Met dank aan onze keeper Jelle ten Rouwelaar", was de reactie van trainer John Karelse.


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!