Video

Brand verwoest dijkwoning Overlangel: "Ik zag meteen dat het mis was"

1 februari 2012 om 18:16
nl
Een uitslaande brand heeft woensdagmiddag een vrijstaande dijkwoning aan de Maasdijk in Overlangel verwoest. Brandweerkorpsen uit Ravenstein, Grave en Schaijk waren ter plaatse om het vuur te bestrijden.
Geschreven door

De brandweer uit Grave zette ook een hoogwerker in. Het vuur ontstond in de tien meter hoge schoorsteen van de woning. Daarna schaalde de brandweer snel op naar een uitslaande brand. Brandweermannen uit Schaijk wisten twee poezen die nog in het huis waren te redden. Twee bewoners waren in de woonboerderij aanwezig toen de brand uitbrak. De aanbouw achter het huis brandde ook uit.
Twee poezen
"Ik zag meteen dat het mis was toen ik de haard aanstak", vertelt bewoonster Joanika Ring, "Ik zag dat het vuur meteen uit het dak sloeg." Omdat het huis een rieten dak heeft, sloegen de vlammen gevoed door de wind snel om zich heen. Het vuur heeft het atelier achter het huis niet kunnen bereiken. Daar zitten nu de twee poezen die door de brandweer uit Schaijk konden worden gered.
Monument
Het huis was sinds 2008 een monument. Er was ook een Bed and Breakfast in het huis gevestigd. Daarnaast werden er regelmatig activiteiten georganiseerd. "Ik weet nog niet wat daar mee gaat gebeuren. Dat is nu nog te vroeg. Ik heb nog nooit zo'n brand meegemaakt", aldus Ring. Ze woonde al meer dan 23 jaar in het huis aan de Maasdijk. De boerderij werd ongeveer 300 jaar geleden gebouwd. Tot het begin van de jaren '70 werd het gebruikt als boerenbedrijf.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!