Transformanten uit Hoeven vrijgesproken - Omroep Brabant

Transformanten uit Hoeven vrijgesproken

3 februari 2012 om 15:33
nl
Twee leden van de Orde der Transformaten uit Hoeven zijn vrijgesproken van een moordaanslag op een Rotterdamse zakenman. De rechtbank in Rotterdam vindt dat er te weinig bewijs is tegen de leden van de religieuze beweging.
Geschreven door

Het Openbaar Ministerie had twee weken geleden acht jaar cel tegen het tweetal geëist.
Neergeschoten in 2008
De Rotterdamse zakenman werd in 2008 in zijn woonplaats neergeschoten. Hij overleefde de schietpartij en beschuldigde leden van de Orde der Transformanten van de aanslag. Hij had eerder een relatie met een van de leden van de Orde der transformanten. Omdat de relatie stukliep, zou de orde wraak hebben willen nemen verklaarde het slachtoffer voor de rechtbank Het slachtoffer meldde onlangs nog aan Omroep Brabant dat hij nog steeds gebukt gaat onder de aanslag. Hij durft zich nog steeds niet vrij te bewegen en is erg angstig.
Zwijgrecht
De beide mannen hebben zich altijd op hun zwijgrecht beroepen, maar hebben altijd ontkend iets met de aanslag te maken hebben gehad. De rechtbank stelde het tweetal in 2009 al op vrije voeten. Ze zaten toen circa negen maanden vast. De complete uitspraak van de rechtbank is hier te vinden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.