Meulendijks Nederlands kampioene badminton

5 februari 2012 om 16:27
Judith Meulendijks uit Helmond is zondag in Almere voor de derde keer in haar carrière Nederlands kampioene badminton geworden. De Helmondse versloeg in de finale Yao Jie met 21-13, 16-21 en 21-16.
Geschreven door

Meulendijks was eerder kampioene in 1996 en 2008. De afgelopen jaren eiste Yao Jie de titel op. Vorig jaar won ze voor de derde keer op rij. Ze liet voor de finale weten dat het haar laatste NK is geweest.
Negen finales, drie titels
Meulendijks kreeg met deze overwinning haar derde titel in het vrouwenenkelspel in handen. Vanaf haar eerste titel in 1996 speelde zij in totaal negen finales, waarvan driemaal op het hoogste podium .
Finale
In de finale nam de Helmondse direct het initiatief in handen en stuurde Jie alle kanten op (21-13). Jie nam revanch en speelde zuiver in de tweede game. Meulendijks begon fouten te maken en Jie trok de game met 21-16 naar zich toe. Het leek alsof Jie de partij in handen had aan het begin van de derde game. De vermoeidheid sloeg echter toe bij Jie.
Zeven matchpoints
Een paar lange rallies vielen in het voordeel van Meulendijks uit en zij nam een voorsprong van 20-13. Met zeven matchpoints in handen leek de winst dichtbij en met de eindstand 21-16 kon zij de armen in de lucht steken en zich voor de derde keer Nederlands kampioen vrouwenenkelspel noemen.


App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...