Epilepsie-patiënt zoekt steun voor aanschaf speciale hond

8 februari 2012 om 17:09
Wachten op privacy instellingen...
Omroep Brabant
1/2 Richard heeft veel plezier van de hond
Sommige mensen hebben altijd hulp nodig en kunnen nooit alleen zijn. Richard van Zundert in Breda is zo iemand. Hij is nog geen veertig en zit thuis van zijn werk. Sinds een tijdje kampt hij met aanvallen van epilepsie.
Geschreven door

Een paar keer per week, volledig uit het niets raakt hij in een kramp en vaak buiten bewustzijn. Nou kan hij wel geholpen worden, door zijn familieleden die hem medicatie toedienen. Maar de impact op zijn gezin, zijn vrouw en kinderen van 4 en 7 is enorm. Richard is ook erg afhankelijk geworden. Alleen van huis gaan of alleen thuis blijven zit er niet in. Dat is te riskant. Maar dat betekent dat er wel altijd iemand in zijn buurt moet zijn.
Hondje
Er is nog een oplossing om Richard zijn leven weer een beetje terug te geven. Er is een hond, een Goldendoodle, een kruising tussen een labrador en een poedel. Dat beestje voelt aanvallen aankomen. Niet alle Goldendoodles hebben die eigenschap. De dieren met zo'n 'zesde zintuig' worden geselecteerd om opgeleid te worden tot 'assistentiehond'. Zo'n hond kan Richard steunen, naar een rustige plek begeleiden en hem zelfs opvangen en alarm slaan.
Duur
Die speciaal opgeleide 'signaal-hond' is hartstikke duur en wordt niet vergoed door de ziektenkostenverzekeraar. Alleen financiele hulp van buitenaf in de vorm van sponsors, is nu een optie. Het is dus de vraag of die hond er ooit komt. Tot die tijd moet Richard niet te ver van huis gaan en het maar zien te redden met hulp van zijn familie....


Wachten op privacy instellingen...