Ontvoering bij basisschool De Klinkert in Oudenbosch: verdachte gearresteerd - Omroep Brabant
Video

Ontvoering bij basisschool De Klinkert in Oudenbosch: verdachte gearresteerd

10 februari 2012 om 15:00
nl
Een 21-jarige man uit Oudenbosch is donderdagnacht om drie uur aangehouden in zijn woning, vanwege mogelijke betrokkenheid bij de ontvoering in zijn woonplaats donderdagmiddag. Vrijdagochtend werd een 48-jarige man uit Oudenbosch gearresteerd, maar het is onwaarschijnlijk dat hij iets te maken heeft met de ontvoering.
Geschreven door

De man die vrijdagmorgen is aangehouden had verdacht veel vragen over de woning met de hennepkwekerij waar donderdagnacht een man is opgepakt. Toen de politie om zijn naam vroeg wilde hij niet meewerken en verzette hij zich. Vervolgens is hij meegenomen naar het politiebureau.
Hennepkwekerij aangetroffenBij het buurtonderzoek is dondernacht om drie uur een 21-jarige man opgepakt die in de buurt van de plek woont waar het meisje is ontvoerd. Hij wilde zijn deur niet opendoen en is daarom opgepakt. Er is een hennepkwekerij aangetroffen in zijn woning aan de Burgemeester van der Drieslaan, dezelfde straat waar basisschool De Klinkert aan ligt.
De aangehouden man zou volgens de politie meer kunnen weten over de ontvoering. Het is vooralsnog nog niet zeker of hij daadwerkelijk de hoofdverdachte in het onderzoek is. Er zijn wel aanwijzingen bij de politie dat de dader uit de buurt zou komen.
Ontvoering 5-jarig meisjeEen 5-jarig meisje werd donderdagmiddagontvoerd vlakbijbasisschool De Klinkert in Oudenbosch. Ze werd door een man in een auto getrokken en een klein uur later weer vrijgelaten. De man heeft eerder op de middag nog drie andere meisjes geprobeerd te ontvoeren die uiteindelijk niet de auto in stapten. Een van hen was een 12-jarig meisje, dat rond halfdrie werd lastiggevallen in Oud-Gastel.
Brief voor inwonersInwoners van Oudenbosch hebben zaterdag ontvangen, met daarin het verhaal van de ontvoering van donderdag. Burgemeester Janssen wil met deze brief de inwoners persoonlijk op de hoogte brengen van de gebeurtenis. Hij schrijft zich bewust te zijn dat de gebeurtenis veel los maakt in de gemeenschap. Hij vraagt eenieder die aanwijzingen heeft, deze te melden aan de politie.
Opvallende autoDe ontvoerder reed in een klein model oude blauwe auto met een gele streep. De politie is met groot materiaal op zoek naar de dader en de opvallende auto. Ook een politiehelikopter werd ingezet bij de zoektocht, maar vooralsnog zonder resultaat.
Op zoek naar getuigenIn de omgeving van de ontvoering wordt buurtonderzoek gedaan. De politie hoopt dat getuigen zich melden. Er is een oproep via Burgernet gedaan en er zijn al een aantal tips binnengekomen.
AangifteHet meisje is met haar moeder naar het politiebureau gebracht, waar er aangifte is gedaan. Het slachtoffertje is daar donderdagavond ook verhoord, waarbij ook de zedenpolitie aanwezig was. Dit verhoor duurde langer dan een normaal verhoor vanwege de gevoelige situatie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.