Inval bij Thaise opvang dierenbeschermer Edwin Wiek

23 februari 2012 om 11:47
nl
Staatsbosbeheer van Thailand is sinds donderdagochtend bezig om 103 wilde dieren in beslag te nemen van dierenbeschermer Edwin Wiek uit Bavel. Volgens Wiek gaat het om een wraakactie.
Geschreven door

Het hoofd van het Staatsbosbeheer kan het volgens hem niet verkroppen dat er filmpjes van eerdere inbeslagnames op YouTube zijn gezet.
Gewapende ambtenarenEdwin Wiek runt sinds 2001 een opvangcentrum voor wilde dieren in Thailand. Gewapende ambtenaren namen vorige week ook al dieren in beslag. Dat mag want in Thailand hebben ambtenaren van Staatsbosbeheer meer bevoegdheden dan in Nederland. De dieronvriendelijke manier waarop de ambtenaren te werk gaan is door de dierenbeschermer gefilmd en op YouTube gezet. De filmpjes zijn al bijna 75.000 keer bekeken.
Aap bewusteloosOp het best bekeken filmpje is te zien dat een aap van boven in een kooi naar beneden in een ton met water valt, buiten bewustzijn raakt en wordt afgevoerd. Het is een van de vele filmpjes van de inbeslagnames die door medewerkers van de opvang op YouTube zijn gezet.
Thaise mediaDonderdagmorgen omsingelden honderdvijftig gewapende ambtenaren het opvangcentrum. Zij namen al een aantal beren en apen mee. De inbeslagname gaat door. Ondertussen probeert Edwin Wiek via Thaise media meer medestanders te krijgen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.