Indianensteungroep uit Roosendaal beledigd door Joan Franka

1 maart 2012 om 14:58
Steungroep Real Indian Nation in Roosendaal vindt dat Songfestivaldeelnemer Joan Franka indianen beledigt met haar kleding. "Ze is geen indiaan dus moet ze ook geen hoofdtooi opzetten", vindt de oprichter van de steungroep Toine de Jongh uit Roosendaal.
Geschreven door

Volgens de Roosendaler krijgt Joan grote problemen als ze de indianentooi nog eens opzet. "Ze is een wannabe-indiaan en echte indianen zitten er echt niet op te wachten dat zij in hun kleding gaat optreden."
The Village PeopleToine de Jongh van de steungroep vindt het jammer dat indianen vaak als gevaarlijk en wild worden afgebeeld. Hoewel de act van Joan niet echt agressie uitstraalt is de Jongh er toch niet blij mee. Joan maakt er volgens de Roosendaler iets clownesks van doordat ze geen echte indiaan is. Ook eerdere verkleedpartijen in het kader van carnaval en van de popgroep The Village People maakten de Roosendaler boos.
Real IndiansHoewel hij zelf geen indiaan is, zegt de man veel contacten te hebben met 'real indians'. Zij hebben zich nog niet uitgesproken over het optreden van de Hollandse. "Ik kan hun reactie al raden, want indianen denken heel anders dan wij." 
In de 'Declaration of War Against Exploiters of Lakota Spirituality' staat volgens de Roosendaler zelfs dat de indianen dergelijke verkleedpartijen verbieden. Als Toine met Joan zou kunnen praten, zou hij zeggen: "Joan zet de tooi alsjeblieft niet op. Je kunt prachtig zingen en ziet er in andere kleding vast ook goed uit."

Wachten op privacy instellingen...