Geert Wilders inspiratiebron voor kinderboek SuperDolfje

9 maart 2012 om 19:41
nl
PVV-leider Geert Wilders is een inspiratiebron geweest voor het nieuwste kinderboek van schrijver Paul van Loon uit Drunen, SuperDolfje. Daarin krijgt de superheld Dolfje Weerwolfje het aan de stok met antiheld Gregor. Dat personage is deels gebaseerd op Geert Wilders, bekent Van Loon in NRC Handelsblad.
Geschreven door

Het boek SuperDolfje met daarin het op Geert Wilders gebaseerde personage Gregor verscheen in september vorig jaar.
OvereenkomstenPaul van Loon zou geen politiek statement willen maken, maar hij erkent wel dat slechterik Gregor een paar overeenkomsten heeft met Wilders. Volgens de Drunense schrijver staat Wilders voor het buitensluiten van groepen mensen en doet hij kunst af als 'linkse hobby'. Daar ziet Van Loon helemaal niets in. Hij vindt het heel gevaarlijk om complete bevolkingsgroepen over één kam te scheren, zo zegt hij in NRC Handelsblad.
Aardige boefSuperboef Gregor sluit in het laatste boek in de reeks weerwolfjes Dolfje en Noura buiten. Ook probeerde Gregor om de vakken muziek en tekenen af te schaffen.Volgens Van Loon blijkt Gregor uiteindelijk toch een aardig weerwolfje.
Paul van Loons creatie Dolfje Weerwolfje werd in 2011 door kinderen verkozen tot de superheld van Nederland. Ook verscheen er een speelfilm van de boekenreeks.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.