Video

Woedende PSV-fans wachten spelersbus op

11 maart 2012 om 20:00
nl
Zo'n 150 boze PSV-supporters hebben zondag op de Herdgang de spelersbus van PSV opgewacht. De Eindhovenaren verloren eerder op zondag met 3-1 bij NAC Breda.
Profielfoto van van Kalmthout Jesse
Geschreven door
van Kalmthout Jesse

De emoties liepen hoog op toen de bus met de PSV-spelers op trainingscomplex de Herdgang aankwam. De supporters verdrongen zich rond de uitgang waar de spelers één voor één met beduusde koppies buitenkwamen.
'PSV onwaardig'"Dit was PSV onwaardig", vertelt Strootman die als eerste uit de bus stapte en belaagd werd met vervloekingen en verwijten. Achter hem keken Wijnaldum, Toivonen en Matavz staand op de trap naar buiten geschrokken toe.
De supporters riepen trainer Fred Rutten op de bus uit te komen en zich te verantwoorden tegenover de fans. De coach kreeg applaus toen hij de fans te woord wilde staan. In een chaotische setting, met zijn spelers en stewards om hem heen, was de pijn van zijn gezicht te lezen.
Teleurstelling en frustratieFred Rutten sprak over zijn eigen teleurstelling en zijn frustratie. Hij riep de supporters op achter zijn spelers te gaan staan. Met gejoel lieten de fans weten dat te doen.
Vanuit de supporters klonk de roep om de passie die ze bij de spelers missen. Toen een supporter zei dat de coach zijn spelers niet meer kon inspireren, reageerde Rutten fel. "Als iedereen dat gevoel heeft, ook mijn spelers, dan was ik allang weg geweest'', eindigde Rutten zijn emotionele betoog.
Nadat Rutten de fans te woord had gestaan, keerde de rust terug op het trainingscomplex. 
Volgens een woordvoerder van PSV wordt een eventueel ontslag van trainer Fred Rutten zondag nog niet wordt uitgesproken. Maandag wordt verder overlegd.
Nieuwe dreunPSV kreeg eerder op zondag een nieuwe dreun uitgedeeld door NAC Breda, dat de Brabantse derby met 3-1 won.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.