Willy en René van de Kerkhof: Cocu en Faber perfecte oplossing voor PSV

13 maart 2012 om 09:49
Willy en René van de Kerkhof.
Willy en René van de Kerkhof.
Volgens Willy en René van de Kerkhof heeft de directie van PSV maandag het juiste besluit genomen door Fred Rutten te ontslaan. De broers hebben veel vertrouwen in Phillip Cocu en Ernest Faber.
Geschreven door

Willy van de Kerkhof is blij met de ontwikkelingen: "Ik moet zeggen, ik vind het een geweldig alternatief. Ik wil Tikkie Terug nu Tikkie Vooruit noemen. Geweldig goede oplossing. Ik had niet verwacht dat Faber al zo snel zou komen. Ik sluit me volledig aan bij de directie."
Juiste oplossingOok René sluit zich daarbij aan. "Gewoon perfect, misschien een beetje laat. Ik had wat eerder verwacht dat Rutten zou worden ontslagen. Dit besluit met Cocu als hoofdtrainer en Faber als assistent, is een van de juiste oplossingen die ze hadden kunnen bedenken."
Zwarte dagHoewel de broers blij zijn met deze oplossing, spreken ze toch van een zwarte dag voor PSV. "We moeten die bladzijde snel omslaan, of het boek ook maar heel gauw sluiten. Het is al een half jaar aan het doorsudderen. Cocu en Faber moeten de ploeg nu ook vrijmaken van de last van deze periode en de spelvreugde terugbrengen. Je gaat zo maar niet een trainer ontslaan. Je moet hem wel de kans geven en ook de spelers om zich te rehabiliteren, maar dat ging nu niet meer. Dus ze hebben nu op het goede moment de knoop doorgehakt", zei Willy.
Eerste of tweede plaatsRené: "Twente heeft op het juiste moment gehandeld door Co Adriaanse weg te sturen. Ik had zoiets ook wel bij PSV verwacht rond de Kerst. Misschien is dit wat te laat. Ik hoop dat Cocu en Faber PSV weer op de rit kunnen krijgen om ze naar de eerst of tweede plek te voeren."
Cocu niet verantwoordelijkWilly van de Kerkhof vindt niet dat Phillip Cocu verantwoordelijk is voor de slechte resultaten, ondanks dat hij al het hele jaar voor de groep staat. "Ja, maar als derde man. Dus toch meer toeziend. De uiteindelijke beslissingen lagen toch bij de hoofdcoach en Erik ten Hag denk ik. Rutten was de man die moest beslissen. Hij had bijvoorbeeld zondag Manolev eruit moeten halen. Nu laten we het verleden rusten en kijken we naar de toekomst."
Rutten snel vergetenOf het gehoopte schokeffect er komt is nog even afwachten. René: "We hebben het zelf ook meegemaakt toen Rijvers werd ontslagen. Jan Reker werd toen de opvolger. Na één of twee dagen is dit alweer voorbij. Aanstaande donderdag is het alweer Valencia. De koppies moeten toch weer naar de wedstrijd gaan staan. Dan is Fred Rutten binnen een paar dagen wel weer vergeten."
"Het allerbelangrijkste wat Phillip en Ernest moeten doen is de spelvreugde terugbrengen. Er is nu geen trammelant meer rond de trainer. Het is een voordeel dat je de komende twee wedstrijden tegen een sterke tegenstander speelt", zei Willy.
Ander elftalRené verwacht onder de nieuwe trainers wel een andere samenstelling van het elftal: "Ik denk voor aanstaande zondag tegen Heerenveen dat er wel een gemotiveerd elftal zal staan waar de twee trainers mee verder willen."

Wachten op privacy instellingen...