Miljoenen voor historische panden

DEN BOSCH - De provincie heeft enkele miljoenen euro's verdeeld voor de restauratie van een aantal historische panden. Daaronder zijn Kasteel Heeze, de kerk Heilige Antonius Abt in Schaijk en vijftien molens.
De Stichting Kasteel Heeze krijgt ruim negen ton van de provincie. Dit is een belangrijke steun voor de restauratie van het historische complex.
Ook de commissie die geld inzamelt voor herstel van de Heilige Antonius Abt in Schaijk wordt op haar wenken bediend. Zij krijgt 876.000 euro. Bijna 1,8 miljoen gaat naar vijftien molens in Brabant, waaronder De Oude Doorn in Woudrichem, de molen in Nispen en de Hooydonkse watermolen in Nuenen.
Cultureel centrum Jan van Besouw in Goirle en de kapel St Catharina in Bergen op Zoom kunnen ieder rekenen op ruim 530.000 euro.
Eerder deze week werd bekend dat de provincie met ruim een miljoen euro over de brug komt voor de kapel van seminarie Bovendonk in Hoeven. Voor Villa Beatrix in Helmond is bijna twee ton beschikbaar en naar waterschap Aa en Maas wordt bijna 170.000 euro overgemaakt voor herstel van het gemaal Caners in Gewande.