Hoge straffen geëist tegen verdachten Tilburgse taximoord

28 maart 2012 om 17:22
Tegen de drie Poolse verdachten van de moord op Anand Radji Ramdin zijn donderdag hoge celstraffen geëist voor de rechtbank in Breda. De 24-jarige Adrian W. hoorde zestien jaar celstraf tegen zich eisen. Tegen de 43-jarige Zizilaw J. werd veertien jaar cel geëist en tegen de 24-jarige Kamiel O. klonk een strafeis van twaalf jaar cel.

Adrian W. wordt door het Openbaar Ministerie als initiatiefnemer gezien van de schietpartij. Zizilaw J. heeft net als Adrian W. geschoten. Kamiel O. is medeplichtig aan de moord. Omdat alledrie geen enkel respect voor menselijk leven toonden, heeft justitie lange celstraffen geëist voor het vermoorden van Anand Radji Ramdin, die door zijn collega's ook Radji Anand werd genoemd.
Elkaar beschulidgenTwee van de drie Poolse verdachten van de moord op Anand Radji Ramdin beschuldigden elkaar te hebben geschoten op de Tilburgse taxichauffeur. De derde zei zelfs zeker te weten dat geen van de drie heeft geschoten, zo bleek donderdag in de rechtbank van Breda.
De oudste verdachte, Zizilaw J., wees de 24-jarige Adrian W. donderdag in de rechtbank aan als de schutter. Die werd vervolgens woedend. Hij werd afgevoerd en de zitting werd even geschorst. Bij terugkeer ontkende Adrian W. met klem dat hij had geschoten.
Verdachten opgepaktAnand Radji Ramdin werd in oktober 2010 gevonden met zeven schotwonden in hart en longen in een greppel aan de Duinlaan in Kaatsheuvel. In een aflevering van het televisieprogramma Brandpunt vertelde de verdachte Adrian W. dat hij specifiek op zoek was naar een donker persoon om te vermoorden. "Hij stond die ochtend op met het idee dat hij iemand wilde zien sterven. Dat reken ik hem zwaar aan", zei de officier van justitie.

Wachten op privacy instellingen...