Lagere woonlasten in Eindhoven, Heeze-Leende het duurst

29 maart 2012 om 14:06
(Foto: archief)
(Foto: archief)
Van de 35 grootste steden van Nederland dalen de woonlasten in Eindhoven dit jaar het meest. Eindhovenaren betalen gemiddeld 14,50 euro minder dan vorig jaar aan ozb, rioolheffing en reinigingsheffing. Een daling van 2,4 procent. Dit blijkt uit cijfers die het Centrum voor Onderzoek van de Economie van Lagere Overheden (COELO) vrijdag heeft gepresenteerd.

In Tilburg en Breda stijgen de woonlasten met 1,3 en 1,8 procent. In Den Bosch blijven de woonlasten met een daling van 0,1 procent vrijwel gelijk. Tilburg is qua woonlasten van de vier grote Brabantse steden het goedkoopst. Dit met een gemiddeld bedrag van 547 euro. Breda is met 706 euro het duurst.
Heeze-Leende het duurstVan de 35 grote steden in Nederland spant Emmen de kroon. Inwoners hier betalen gemiddeld 769 euro aan ozb, rioolheffing en reinigingsheffing. Alkmaar is met 542 euro het voordeligst.
Van alle Brabantse gemeenten is Heeze-Leende het duurst. De gemiddelde woonlasten hier bedragen 951 euro. Heusden en Tilburg zijn met gemiddeld 547 euro het goedkoopst.

Wachten op privacy instellingen...