Geen excuses minister Buitenlandse Zaken aan familie milieuactivist Erwin Vermeulen

10 april 2012 om 07:57
Uri Rosenthal, de minister van Buitenlandse Zaken, biedt de familie van de Veldhovense milieuactivist Erwin Vermeulen geen excuses aan. De Partij voor de Dieren (PvdD) vroeg hier dinsdag om naar aanleiding van eerdere uitspraken van de minister. Dat meldt het Eindhovens Dagblad.
Geschreven door

Volgens de krant noemde de PvdD de houding van de minister 'lomp' en 'beschadigend'. Daarnaast zag de PvdD de volledige vrijspraak van de Veldhovenaar als een aanwijzing dat er een 'politiek proces' speelde rond zijn zaak.
Rosenthal gaf aan geen twijfels te hebben over het rechtssysteem in Japan. Hij verwerpt iedere suggestie van een politiek proces, aldus de krant.
'Uri Rosenthal doet te weinig'De vader van de gevangen Erwin, Ad Vermeulen, zei eerder tegen Omroep Brabant dat minister Uri Rosenthal van Buitenlandse Zaken te weinig doet voor zijn zoon. Vermeulen zelf heeft altijd ontkend de dolfijnenjager te hebben geduwd.
Protest tegen dolfijnenjachtVermeulen zat bijna twee maanden in een Japanse cel omdat hij als lid van de milieuactiegroep Sea Shepherd een medewerker van een dolfijnresort zou hebben geduwd. Erwin Vermeulen was in Japan om te protesteren tegen de dolfijnenjacht.

Wachten op privacy instellingen...