Video

Spelers FC Den Bosch openen voetgolfbaan in Berlicum

16 april 2012 om 19:54 • Aangepast 23 april 2020 om 05:12
nl
De selectie van FC Den Bosch opende dinsdag bij De Hooghei in Berlicum een voetgolfbaan. Voetgolf (footgolf) is een mix van golf en voetbal en is overgewaaid uit Engeland.
Profielfoto van
Geschreven door

Net als bij golf is het bij voetgolf de bedoeling om de bal in een put te krijgen. In plaats van clubs gebruik je bij voetgolf je voeten om de bal in een put te trappen.
Veel hoogtepuntenDe ploeg van FC Den Bosch-trainer Fons Groenendijk kreeg de eer om de voetgolfbaan in Berlicum te openen. De trainer deed met zijn staf ook mee en was na afloop content over de traptechniek van zijn medewerkers.
"Ik heb veel hoogtepunten gezien onder weg. Niet alleen van mezelf, maar ook van mijn stafleden. Verzorger Paul Eichelsheim liet een knap staaltje trappen zien. Ook teammanager Vincent de Vroomen heeft een geweldig linkerbeen. Het was smullen geblazen", aldus trainer Groenendijk.
Regelmatig HemelsOok over zijn eigen trappen was Groenendijk meer dan tevreden. "Het is altijd lullig om over jezelf te praten maar het was regelmatig hemels", grapte de FC Den Bosch-trainer.
Aanvoerder Jordens Peters vermaakte zich prima. Hij kon weliswaar niet met zijn beste been (links) trappen, maar hield zijn ploeggenoten aardig bij. "Het is leuk om met je voetbalteam met het spelletje bezig te zijn. Het draait allemaal om de verfijnde traptechniek. Het is leuk om elkaar daarin een beetje uit te dagen", aldus de aanvoerder.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.