Arrestatie na dodelijke woningbrand Veldhoven

VELDHOVEN - Bij een gasexplosie en de daaropvolgende uitslaande brand in een woning aan de Boekweitstraat in Veldhoven is zaterdagmorgen een vrouw om het leven gekomen. De 34-jarige bewoner van de tussenwoning is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht, waar de politie hem heeft aangehouden.
Klik op de audio/videobalk boven dit artikel voor beelden van de brand (niet beschikbaar op mobiele telefoon).
De politie houdt rekening met een misdrijf. De identiteit van de vrouw is nog niet bekend. De politie kon niet zeggen of zij de bewoonster van het huis is, de partner van de aangehouden man. Hij zou de explosie mogelijk bewust hebben veroorzaakt vanwege relatieproblemen.
De man werd door buurtbewoners uit het huis gehaald. Zijn toestand is niet kritiek. Twee kinderen die in het huis wonen, waren tijdens de gasexplosie en brand niet thuis. Zij worden nu opgevangen bij familie. de politie gaat zondag verder met het onderzoek.
Vlammen uit het dak
Buurtbewoners hoorden om kwart over zeven een harde knal en zagen hoe het glas op de bovenverdieping eruit geslagen werd. De zolderverdieping van het huis zakte in en dakpannen gleden naar beneden. Na de explosie sloegen de vlammen al snel uit het dak. Het huis brandde volledig uit.
De brandweer was zaterdagmorgen urenlang aan het blussen waarbij het gaslek dat bij de explosie ontstond voor extra problemen zorgde. Naastgelegen woningen liepen rook- en waterschade op.
Burgemeester Jack Mikkers liet zich zaterdagmorgen op de plek van de brand bijpraten door politie en brandweer.
Brandweerman blust vanuit het dakraam (foto: Hans van Hamersveld, SQV Mediaprodukties).
Hulpverleners bij de gewonde bewoner (foto: Hans van Hamersveld, SQV Mediaprodukties).
Een ziekenwagen in de Boekweitstraat (foto: Jacqueline Hermans).