Johan Vlemmix doet opnieuw mee aan verkiezingen met Partij van de Toekomst

22 april 2012 om 08:10
Wachten op privacy instellingen...
Omroep Brabant
1/2 Johan Vlemmix over zijn politieke ambities met Partij van de Toekomst
Entertainer Johan Vlemmix uit Eindhoven doet opnieuw een gooi naar een zetel in de Tweede Kamer. Zijn Partij van de Toekomst neemt voor de derde keer deel aan de landelijke verkiezingen. Dat heeft de partij zondag bekendgemaakt. "Ik ga er écht serieus voor", vertelt Vlemmix.
Geschreven door

Afgelopen weekend klapten de Catshuisonderhandelingen. Gedoogpartner PVV verliet op het laatste moment de onderhandelingstafel. Nieuwe verkiezingen lijken daarom onvermijdelijk.
CrisisaanpakDe Partij van de Toekomst is nog op zoek naar mensen die zich beschikbaar willen stellen voor de kandidatenlijst. "Maar alleen echt serieuze mensen met politieke ambities, die zoeken wij", legt Vlemmix uit.
Volgens de zanger komt de partij met een vernieuwd partijprogramma. De crisisaanpak is een van de belangrijkste peilers van Vlemmix' partij. "Ik wil er nu echt serieus voor gaan. Het feesten is voorbij. We willen de politiek begrijpelijker maken voor mensen. Gebruik toch geen moeilijke woorden, vind ik."
Brinkman?Op de vraag of oud-PVV'er Hero Brinkman welkom is in zijn partij, is Vlemmix duidelijk: "We staan open voor iedereen met goede politieke ambities." Aan een duidelijk politiek karakter ontbreekt het de partij. "We zijn niet links of rechts. We zijn een verbindende factor. We hoeven geen grote partij te worden, één zetel is genoeg."
Weinig stemmenDe Partij van de Toekomst deed in 2002 en in 2003 mee met de verkiezingen. In 2003 was de partij het succesvolst, maar het aantal van 13.901 stemmen was alsnog ver beneden de kiesdrempel. Vlemmix' collega Theo Nabuurs uit Den Bosch, beter bekend als DJ Mental Theo, stelde zich destijds verkiesbaar.
Vlemmix erkent dat de partij weinig succes had bij de kiezers. "Maar we eindigden hoog bij de studentenverkiezingen waar we 5 zetels haalden. Maar ja, die mensen mochten niet stemmen."
Dramatische verkiezingsuitslagIn 2010 verliet Johan Vlemmix de politiek na een dramatische verkiezingsuitslag bij de gemeenteraadsverkiezingen. "Een politieke loopbaan is voor mij niet weggelegd", zei Vlemmix destijds. Daar lijkt de Eindhovenaar nu op terug te zijn gekomen.
Trending topicDe entertainer kreeg maandagochtend veel reacties op zijn politieke ambities. Vlemmix was in de ochtend zelfs 'trending topic' op Twitter. Niet alle reacties waren even positief. CDA-raadslid Ibrahim Wijbenga uit Eindhoven verwacht weinig van Vlemmix' politieke carrière. "De ene clown weg, staat de andere alweer te trappelen...", twitterde hij.

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...