Beeld van zaligverklaarde Eustachius uit Aarle-Rixtel in Sint Jan Den Bosch - Omroep Brabant
Video

Beeld van zaligverklaarde Eustachius uit Aarle-Rixtel in Sint Jan Den Bosch

28 april 2012 om 11:49
nl
De Sint Jan in Den Bosch heeft er vanaf zondag een nieuw beeld bij. Het gaat om een afbeelding van de pater Eustachius uit Aarle-Rixtel, die overleed in 1943 in Brazilië. Vijf jaar geleden werd hij zaligverklaard door de paus. Het beeld staat aan de zijbeuk van de kathedraal aan de kant van de Parade.
Geschreven door

Het beeld werd door familieleden en belangstellenden naar binnen gebracht. Er waren ook ongeveer vijftien Brazilianen aanwezig.
Mateloos populairEustachius van Lieshout ging in de jaren '20 van de vorige eeuw als missionaris naar Zuid-Amerika. Hij werd mateloos populair toen hij de gave bleek te hebben om mensen te genezen. Van heinde en verre kwamen Brazilianen naar hem toe om hem aan te raken.
Collega-paters en familie kregen na zijn dood in 1943 enkele botjes van zijn lichaam als relikwie. In 2006 is de Brabantse pater zalig verklaard. In 2010 zijn de relikwieën van de Brabantse pater door de Paters van de Harten overgedragen aan de familie van Eustachius.
Relekwieën vereerd in BraziliëOmdat Eustachius zalig is verklaard, gaf de kerk toestemming om de overblijfselen officieel te vereren. In het Braziliaanse Belo Horizonte zijn toen in enkele speciale missen botjes en haren van de Brabantse pater Eustachius van Lieshout vereerd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.