Satudarah Bergen op Zoom leidt nieuwe afdeling België

28 april 2012 om 16:55
nl
De afdeling van Satudarah in Bergen op Zoom gaat het nieuwe zogeheten chapter van de Molukse motorclub in Antwerpen leiden. Eerder werd al bekend dat de motorclub nieuwe afdelingen wil beginnen in België en Duitsland.
Geschreven door

Op de website van de motorclub staat dat Satudarah een afdeling in Antwerpen heeft geopend. 'Het Antwerpse chapter heet voluit Satudarah Belgium District 9'.
Geleid vanuit Bergen op ZoomVolgens de Belgische krant Het Nieuwsblad wordt deze chapter geleid vanuit Bergen op Zoom. In Duitsland is de aspirant-afdeling 'Duisburg' opgezet.
De motorclub komt geregeld in het nieuws wegens vermeende spanningen met rivaal Hells Angels. Ook waren er vorig jaar invallen bij de afdelingen in Tilburg en Zundert.
Harleydagen afgelastDaarom werden er de laatste tijd in Brabant voor motorliefhebbers verschillende Harleydagen afgelast. Dit uit vrees van de autoriteiten voor eventueel geweld dat zou kunnen ontstaan als leden van Satudarah en Hells Angels elkaar zouden treffen.
Satudarah werd in 1990 opgericht in Moordrecht. In Brabant telt Satudarah vijf afdelingen (Eindhoven, Tilburg, Bergen op Zoom, Zundert en Dinteloord). In Nederland zijn er in totaal vijftien afdelingen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.