'Dick Advocaat wordt trainer PSV'

30 april 2012 om 00:36
nl
Dick Advocaat keert volgend seizoen terug als hoofdtrainer van PSV. Volgens Voetbal International heeft de 64-jarige Hagenaar zijn jawoord gegeven aan de eredivisieclub, waarvoor hij eerder tussen 1995 en 1998 werkte.
Geschreven door

Advocaat zei tegen VI dat ze mondeling rond zijn, maar alles moet nog op papier worden gezet. Hij verwacht dat dat deze week nog zal gebeuren. Advocaat volgt bij PSV interim-trainer Phillip Cocu op, die in maart de taken overnam van de ontslagen Fred Rutten.
Technisch manager Marcel Brands van PSV wilde de uitlating van Advocaat dat beide partijen mondeling reeds akkoord zijn niet bevestigen.
Geen bondscoach Rusland meerDick Advocaat liet eerder op maandag weten na het EK voetbal te stoppen als bondscoach van Rusland. De 64-jarige Hagenaar liet dat in diverse Russische media weten. Door die beslissing is Advocaat vrij om de nieuwe trainer van PSV te worden.
De naam van Dick Advocaat zingt al maanden rond in Eindhoven, sinds Fred Rutten werd ontslagen. Advocaat was van 1995 tot de zomer van 1998 ook al coach van PSV. In die periode werd hij een keer kampioen, veroverde hij de KNVB-beker en sleepte hij twee supercups in de wacht.
'Vertrek heeft niets met geld te maken'In de Russische kranten wilde Advocaat geen redenen noemen voor zijn vertrek als bondscoach. "Maar het heeft in ieder geval niet met geld te maken." Advocaat moet het in de groepsfase van het EK met Rusland opnemen tegen Tsjechië, Polen en Griekenland. "Ik vertrouw er op dat mijn aanstaande vertrek onze voorbereiding op het EK niet zal verstoren."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.