Smolders keert vrijwel zeker terug in Tilburgse politiek

1 mei 2012 om 20:46
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Omroep Brabant
Hans Smolders. opnieuw de politiek in.
1/3 Smolders keert vrijwel zeker terug in Tilburgse politiek
Hans Smolders keert vrijwel zeker terug in de Tilburgse politiek. Dat valt op te maken uit het interview dat Omroep Brabant woensdagavond uitzendt in Onder Ons.
Geschreven door

In het interview zegt Smolders onder meer dat hij wil dat Tilburgers weer trots kunnen zijn op hun stad en dat er weer fatsoenlijk bestuurd moet gaan worden.
Vrijwel zekerIn 2014 doet Hans Smolders vrijwel zeker mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Tilburg. Officieel gaat hij dat zes maanden voor de verkiezingen in 2014 bekendmaken.
Smolders zegt dat er nog genoeg mensen zijn die hem steunen: "Er zijn er ook die staan te trappelen om mee te doen, ik kom ze dagelijks op straat tegen." Overigens zegt Smolders dat hij niet kiest voor een politieke rol in de nieuwe landelijke partij van Hero Brinkman.
19.000 ondertekenaars petitieSmolders werd geïnterviewd omdat het zondag precies tien jaar geleden is dat Pim Fortuyn werd vermoord. De online petitie die hij opzette, tegen het voortijdig vrijlaten van Volkert van der G., is inmiddels bijna 19.000 keer ondertekend.
Aan het eind van deze maand worden de handtekeningen overhandigd aan minister Opstelten van Binnenlandse Zaken of staatssecretaris Teeven van Justitie.
Fortuynstraat ook in Tilburg Tien jaar na de moord zegt Smolders ook medelijden te hebben met de vriendin van Volkert, die door Volkert ook een totaal ander leven heeft gekregen. Van der G., die in 2014 vrijkomt, hoeft niet bang te zijn dat Smolders bij hem verhaal komt halen: "Ik heb die jongen niets te vertellen, hij heeft mij wel veel te vertellen en uit te leggen. Wel vind ik dat hij een te lage straf heeft gekregen."
In Rotterdam wordt zondag een straat vernoemd naar de vermoorde politicus. Smolders pleit ervoor dat dat ook gaat gebeuren in Tilburg.

Wachten op privacy instellingen...