Mobiele sauna in Piushaven in Tilburg

2 mei 2012 om 22:06
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Omroep Brabant
1/3 Bedenker van de mobiele sauna in Tilburg
Een kampvuur, een glaasje en wat brood. Het lijkt een gezellige picknick in het gras aan de oever van de Tilburgse Piushaven maar het gaat allemaal om het karretje dat daar in het midden staat. De mobiele vouwsauna, een uitvinding van ontwerper Elmo Vermijs. De allereerste staat deze maand in Tilburg.
Geschreven door

Simpel gezegd is het een aanhangwagen met een houtkachel en een huif eroverheen van wol, dat de warmte binnenhoudt, en van canvas dat regen en kou buitenhoudt. En zo heb je overal snel een sauna opgebouwd.
Na de sauna zou je af kunnen koelen met een duik in de Piushaven. Het water is schoon genoeg om in te zwemmen maar aan het eind van deze bewolkte donderdag blijft iedereen liever bij het kampvuur zitten.
Piushaven Levend PodiumJudith van Loon heeft de mobiele vouwsauna naar Tilburg gehaald. Zij is van Piushaven Levend Podium en bedenktt allerlei activiteiten om het gebied om de Piushaven aantrekkelijk te maken. Geen overbodige luxe in een omgeving waar veel wordt gebouwd.
Net als Elmo Vermijs is ze benieuwd of veel Tilburgers de komende maand van de sauna gebruik gaan maken. De sauna is op vrijdag, zaterdag en zondag open maar reserveren wordt aangeraden.
Op maat gemaaktVermijs heeft de bouw van de eerste vouwsauna uit eigen zak betaald. Hoe het verder gaat, weet hij nog niet. "Maar als er iemand komt, die graag wil dat ik er voor hem ook één bouw... ja, daar valt over te praten."

Wachten op privacy instellingen...