Speelgoedmuseum Best mag open

3 mei 2012 om 15:43
nl
Het Speelgoedmuseum in Best mag weer open. Eerder werd het gesloten omdat het twee weken illegaal open was. De eigenaar had geen vergunning. Ook voldeed het gebouw niet aan brandveiligheidseisen.
Geschreven door

Het museum moest vorige week op last van de gemeente dicht. Er was geen brandmeld- en ontruimingsinstallatie. De eigenaar heeft deze vrijdagmiddag aangebracht. Tijdens een controle door de gemeente op vrijdagmiddag bleek dat installaties naar behoren werken, waardoor het Speelgoedmuseum weer open mag.
Museumpark Bevrijdende VleugelsHet Speelgoedmuseum is ondergebracht op het terrein van Museumpark Bevrijdende Vleugels aan de Sonseweg. De eigenaar van het gehele complex, Roland van Pelt, kon geen commentaar geven.
De gemeente was in actie gekomen nadat ze in een plaatselijke krant had gelezen dat het museum open was. Bij een controle, twee dagen later, bleek dat dit niet verantwoord was voor bezoekers en personeel. Daarop werd Van Pelt opgedragen de deur te sluiten. Mocht hij zich niet aan de afspraken houden, dan wacht hem een boete van 10.000 euro tot een maximaal bedrag van 100.000 euro.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.