Video

Volleybalster Janneke van Tienen stopt als international

7 mei 2012 om 19:02
nl
Volleybalster Janneke van Tienen uit Mill stopt als international. Dat maakte de 32-jarige libero dinsdag bekend. Van Tienen nam haar besluit na het Olympisch Kwalificatie Toernooi in Turkije, vorige week. Daar slaagde Oranje er niet in een ticket voor Londen te bemachtigen.
Geschreven door

Van Tienen liep al een tijdje rond met twijfels over haar toekomst als volleybalinternational. "Maar tijdens het OKT werd duidelijk dat het klaar was."
Roerig jaarDe Oranjevrouwen beleefden een roerig jaar. In september 2011 werd de ploeg in de kwartfinale uitgeschakeld op het EK. Kort daarna werd bondscoach Avital Selinger ontslagen.
"Dat heeft heel veel indruk gemaakt. Wat er allemaal gebeurd is, was heel heftig, maar toen heb ik besloten de groep niet in de steek te laten en door te gaan."
Toekomst"Ik denk dat er heel veel toekomst is voor de groep en ik denk ook dat ik nog best mijn steentje bij had kunnen dragen. Maar op een gegeven moment moet je ook een keuze maken." Van Tienen weet nog niet of ze wel doorgaat op clubniveau. Ze wil eerste alles laten bezinken voordat ze daar een beslissing over neemt.
Haar grootste succes als international beleefde ze in 2007, toen de Nederlandse volleybalvrouwen de World Grand Prix wonnen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!