Topman GGzE: 'eigen bijdrage invoeren is dom.'

8 mei 2012 om 16:31
Wachten op privacy instellingen...
Omroep Brabant
1/2 Joep Verbugt over GGzE en eigen bijdrage
Topman Joep Verbugt van de GGZ Eindhoven en de Kempen (GGzE) vindt het invoeren van de eigen bijdrage een 'dom plan'. De door de regering aangekondigde maatregel gaat voor veel problemen zorgen, zo zegt de voorzitter van de Raad van Bestuur in gesprek met Omroep Brabant.
Geschreven door

"Doordat er een drempel komt om hulp te zoeken, zoeken die mensen de hulp niet meer. Daardoor ontstaat er meer menselijk leed, criminaliteit en die mensen komen dan uiteindelijk alsnog in de zorg terecht. Dan wordt het alleen maar nog duurder allemaal." Verburgt is blij dat de maatregel al wat verzacht is, maar hoopt wel dat hij bij een nieuwe kabinet helemaal zal vervallen.
Geen ontslagen in 2012Verbugt vindt het raar dat bij psychische klachten wel eigen bijdrage wordt gerekend, en bij lichamelijke klachten niet. "Als je naar het ziekenhuis moet krijg je alles nog vergoed, maar bij psychische klachten moet je zelf ineens bijbetalen."
Verder liet hij weten dat er bij de GGzE in 2012 niemand voor zijn baan hoeft te vrezen. Al weet Verbugt niet met wat voor 'onheilstijding' het nieuwe kabinet op de proppen komt. Eerder zei de topman al dat ook hij een deel van zijn salaris zou inleveren om de bezuiniging te bestrijden.

Wachten op privacy instellingen...