Video

Na de wietpas komt de rust rond de coffeeshop

12 mei 2012 om 12:27
nl
"Het is een stuk rustiger geworden", zegt de ene buurtbewoner. "Ik kan nu mijn auto parkeren", zegt de ander. "Kijk, daar staat ie." Hij wijst, verheugd bijna. Na de invoering van de wietpas is het een stuk rustiger in de buurt rond coffeeshop The Grass Company in Den Bosch.
Geschreven door

Niet dat de buurt zo'n last had van de coffeeshop. "Soms was er wat verkeersoverlast, maar dat loste de beveiliging altijd goed op", zegt een buurtbewoner. "Ik had er nooit last van. Nu is het wel een stuk rustiger geworden."
Zorgen om de coffeeshopDe buurtbewoners maken zich zelfs zorgen om de coffeeshop. "Het is een stuk leger daar, ik denk niet dat ze het halen", zegt de directe buurman, die er zelf ook wel eens een jointje rookte. Sinds de invoering van de wietpas doet hij dat niet meer. "Ik heb er geen zin in om mijn gegevens door te geven. Straks wil ik een nieuwe auto kopen en gaat de verzekeringspremie ineens omhoog."
De buurt hoopt dat de coffeeshop kan blijven. "Ik zou het veel erger vinden als er nu ineens een kroeg in zou komen", zegt een buurtbewoner die net langs komt lopen. "De bezoekers van de coffeeshop zijn dan toch een stuk rustiger."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.