FC Den Bosch schakelt De Graafschap uit in play-offs

12 mei 2012 om 16:29
nl
FC Den Bosch is doorgedrongen tot de finale van de play-offs om promotie naar de eredivisie. De Bosschenaren speelden zondagmiddag in Doetinchem met 1-1 gelijk tegen De Graafschap.
Geschreven door

De Superboeren zijn door dit gelijkspel gedegradeerd naar de Jupiler League.
Donderdag eindigde de eerste ontmoeting tussen beide ploegen in Den Bosch in 0-0. Het gescoorde uitdoelpunt van Den Bosch telt daarom dubbel. Den Bosch kwam in Doetinchem door Tom van Weert op voorsprong. Yuri Rose maakte de 1-1.
'Hadden moeten winnen'Trainer Fons Groenendijk van FC Den Bosch: "We wisten dat als we hier zouden scoren, dat we dan een heel goede kans zouden maken, omdat de graafschap dan nerveus zou worden. Het eerste half uur vond ik dat we heel erg goed speelden, daarna maakten we de fout om weer achteruit te gaan lopen en vrije trappen en corners weg te geven.
In de tweede helft vond ik dat we wel weer controle hadden, omdat we zelf weer gingen voetballen. En toen hebben we weinig meer weggeven. Het werd niet echt heel gevaarlijk. Sterker nog, in de tegenstoot hadden we ze nog pijn kunnen doen. We hadden moeten winnen hier."
Donderdag speelt de ploeg van trainer Fons Groenendijk tegen Willem II in de laatste ronde van de play offs. De winnaar van dat tweeluik (zondag volgt de return) speelt volgend seizoen in de eredivisie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.