RKC Waalwijk verslaat FC Twente en gaat naar finale play-offs

12 mei 2012 om 20:26
RKC Waalwijk heeft zich geplaatst voor de finale van de play-offs om een ticket voor de voorrondes van de Europa League. De Waalwijkers schakelden zondag FC Twente uit. In Enschede werd het 0-1

De enige goal viel in de 84e minuut en werd gemaakt door Furkan Alakmak. De aanvaller stond net een minuut in het veld toen hij zijn ploeg met een prachtig afstandsschot op een 1-0 voorsprong zette. Het was zijn eerste treffer in Waalwijkse dienst.
RKC fellerRKC deed in de eerste helft zeker niet onder voor FC Twente, dat Denny Landzaat de grootste kans zag missen (kopbal voor open doel naast). De Waalwijkers waren iets feller in de duels, waren ook genoeg in balbezit, maar kwamen niet tot uitgespeelde kansen.
FC Twente speelde na de rust beter en agressiever. De beste kans was voor Nacer Chadli, die met een kopbal van dichtbij doelman Jeroen Zoet tot een schitterende redding dwong. In het laatste halfuur knokte RKC zich op karakter terug in de wedstrijd.
'Ik ga scoren'Matchwinner Furkan Alakmak had trainer Ruud Brood voor zijn invalbeurt verzekerd dat hij zou scoren. "Hij is supporter van Fenerbahce en die zijn geen kampioen geworden in Turkije, dus er zat zoveel adrenaline in die jongen. Hij zei: 'als u me erin brengt ga ik scoren'. En moet je eens kijken wat eruit komt."
RKC en Twente speelden de eerste wedstrijd in Waalwijk nog met 1-1 gelijk. De Waalwijkers spelen donderdag en zondag tegen Vitesse (dat NEC uitschakelde) en bij winst speelt RKC in de voorrondes van de Euopa League.