Bijzondere recordpoging met oude oorlogsvoertuigen in Liberty Park Overloon

18 mei 2012 om 20:08
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Omroep Brabant
1/3 Recordpoging kettenkrad rijden geslaagd
Tijdens het evenement Militracks van het Liberty Park in Overloon werd zaterdag een bijzondere recordpoging gedaan. Speciaal voor deze gelegenheid werden nog werkende oorlogsvoertuigen uit de Tweede Wereldoorlog naar Brabant gehaald.

Het gaat dan voornamelijk om de Duitse kettenkrad, een soort rupsvoertuig. Minstens tien van dat soort wagens moesten in een slinger een parcours van twee Engelse mijl, oftewel 3,2 kilometer, afleggen voor een plekje in het Guiness Book of Records.
Deelnemers uit heel EuropaDe echte liefhebber hoefde de organisatie natuurlijk geen twee keer te vragen. Verzamelaars van materieel uit de Tweede Wereldoorlog uit heel Europa deden mee aan de bijzondere recordpoging. "We hebben hier Russen rijden, maar ook Nederlanders rijden en alles er tussenin", aldus directeur Erik van den Dungen.
HobbyVoor de meeste deelnemers, die ook verzamelaars zijn van oude oorlogsvoertuigen, is het een uitdaging om in een unieke sfeer mee te doen aan de recordpoging. "Zoiets moet je écht meemaken", vertelt deelnemer Ton Burger uit Soest.
Hans Kroezen uit Hapert wil tijdens het evenement vooral laten zien waar hij de afgelopen jaren hard aan gewerkt heeft. "Vooral de Duitse techniek van toen spreekt mij enorm aan, ik vind het leuk om daar aan te sleutelen."
Recordpoging geslaagdNet als ruim zeventig jaar geleden, lieten de kettenkrads het niet afweten. Het allereerste record is genoteerd. En voor de zekerheid, doen ze het zondag nog eens dunnetjes over.

Wachten op privacy instellingen...