Loslopende wasbeer in Nuland laat zich niet vangen

21 mei 2012 om 01:14
nl
In de Bergstraat in Nuland is maandagavond een wasbeer aangetroffen. Het dier zat verscholen in een boom. De brandweer kwam eraan te pas om de wasbeer te vangen, maar vooralsnog zonder succes.
Geschreven door

Rond halftien liep een jongen met een metaaldetector rond in de Bergstraat op zoek naar waardevolle voorwerpen. Opeens zag hij een onbekend beest in de boom zat. Hij dacht eerst dat het een kat was, maar het bleek een wasbeer te zijn.
Brandweer te slim afDe jongen schakelde de dierenpolitie in, die tevergeefs het dier uit de boom probeerde te lokken. Vervolgens werd de brandweer opgeroepen, die besloot de boom waar de wasbeer inzat om te zagen. Brandweerlieden stonden klaar met netten om het dier op te vangen. Op het moment dat de boom viel, sprong de wasbeer echter in een andere boom.
De brandweer besloot hierop om geen bomen meer om te zagen, maar om een speciale 'lokkooi' te plaatsen. Mocht dat niet lukken, dat zal dinsdagochtend een verdovingspistool worden ingezet, om zo proberen de wasbeer te vangen. Dit lukte maandagavond niet meer omdat het al te donker was om gericht te kunnen schieten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!