6000 ritjes in achtbaan Vogel Rok in Efteling

21 mei 2012 om 09:29
Zesduizend keer in de achtbaan Vogel Rok in de Efteling. Fan van het eerste uur Nico Kwant (42) uit Gorinchem draait er zijn hand niet voor om. De teller staat nu op 5833 ritjes. In een gesprek met Metro vertelt hij over zijn meest geliefde bezigheid.
Geschreven door

Tegen de krant vertelt Nico dat hij soms 121 ritjes achter elkaar maakt. Op drukke dagen komt hij echter niet boven de vijftien keer uit. Het kost hem dan te veel tijd om uit te stappen en weer in de rij te gaan staan.  'Best eng'Drie jaar geleden stapte Kwant voor het eerst in de achtbaan. Hij zegt dat de rit toen best eng was en dat hij meteen besloot nog een keer te gaan, om te kijken of het dan minder zou worden. Zo is zijn passie op gang gekomen.
Al snel ging Nico alles bijhouden over zijn lievelingsattractie. Van het aantal storingen tot het aantal keer dat hij de ‘gelukkige’ was en vooraan kon zitten. Vorig jaar besloot hij een Vogel Rok fanclub op te richten. De vijftien leden moeten zich wel aan de regels van Nico houden. Een daarvan: Nico Kwant heeft altijd voorrang om voorin de Vogel Rok te zitten.

Wachten op privacy instellingen...