Dronken PSV'er Reis: boete, geen ontslag

19 september 2010 om 19:18
nl
PSV heeft aanvaller Jonathan Reis (21) een boete opgelegd. De Braziliaan werd zondagochtend vroeg in zijn auto betrapt met te veel alcohol achter het stuur.
Geschreven door

Hoe hoog die boete is, wil de Eindhovense club niet zeggen. Of de Braziliaan ook nog voor een aantal wedstrijden geschorst wordt, laat de club over aan trainer Fred Rutten.

Ontslag is geen enkel moment aan de orde geweest. Volgens PSV hoort dit "bij het proces waarin Reis op dit moment zit".
Zeven keer te veel
Reis werd betrapt toen hij onderweg was van Weert naar Eindhoven. De voetballer kon zich tijdens een politiecontrole niet goed verstaanbaar maken, waarna hij mee moest naar het politiebureau in Weert. Daar blies Reis tijdens een ademanalyse zeven keer meer dan voor een beginnend automobilist, wat hij is, is toegestaan.

Zijn rijbewijs is ingevorderd. Ook krijgt hij een proces-verbaal, zo maakte de politie van Limburg-Noord maandag bekend.

Jonathan Reis ontbrak door het incident zondag tijdens het duel met Roda JC in de selectie van PSV. Maandag trainde Reis maandag gewoon mee met de A-selectie. Daarna had de jonge Zuid-Amerikaan een gesprek met trainer Fred Rutten.
Drugsproblemen
De Braziliaanse spits keerde dit seizoen terug bij PSV na een drugsverslaving. Hij werd in januari op staande voet ontslagen nadat hij was betrapt op het gebruik van drugs. Daarna keerde hij terug naar zijn geboorteland waar hij in een kliniek afkickte. Algemeen directeur Jan Reker van PSV was toen teleurgesteld in de spits. Reker wilde Reis helpen, maar hij wilde in eerste instantie geen hulp.
'Misstap ingecalculeerd'
De nieuwe misstap van Reis is volgens technisch manager Marcel Brands van PSV 'ingecalculeerd'. Brands noemt het incident van zondag 'jammer', maar vindt het niet meer dan een deukje in het proces van Reis' herstel. "Reis moet zorgen dat er niet meer deukjes in het proces komen."
'Erg jammer'
Talentenscout Piet de Visser uit Oisterwijk vindt het 'ongelooflijk jammer' dat Reis opnieuw in de fout is gegaan. De Visser tipte PSV enkele jaren geleden over de Braziliaan. Mede daardoor besloot PSV de spits een kans te geven.

Volgens De Visser is Reis "een groot talent, dat veel begeleiding nodig heeft". De scout vraagt zich af of Reis genoeg begeleiding heeft gehad bij PSV. "Het zijn jongens uit een andere cultuur die snel in de fout kunnen gaan. Daar moet je alert op zijn. Je moet ze continu sturing geven."

De Visser sprak Reis enkele weken geleden nog. "Toen maakte hij een zeer gedreven indruk. Hij gaf aan dat hij geleerd had van zijn fouten uit het verleden en dat hij vastbesloten was om als profvoetballer te slagen. Ongelooflijk dat hij nu toch weer in de fout is gegaan. Zo zonde. Maar ook heel dom van hem."
Lees ook:
Reker: Geen andere oplossing nodig
Jonathan Reis bezoekt PSV'ers in Brazilië
Leven na de dope voor sporters



App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!