Bekendste speeltuin Den Bosch gered

21 september 2010 om 00:28
nl
Eén van de oudste en bekendste speeltuinen van Den Bosch is gered. De speeltuin aan de Westenburgerweg wordt op dit moment afgebroken, maar de gemeenteraad stopte die ontmanteling dinsdagavond.
Geschreven door

Bijna alle partijen in de raad steunden een motie van PvdA' er Inke Katoen om de speeltuin op de rand van de afgrond alsnog te redden. De speeltuin bij de plan De IJzeren Vrouw moet weg omdat de gemeente een plan heeft gemaakt om speeltuinen beter over de stad te verdelen. En die aan de Westenburgerweg viel daardoor buiten de boot. Mensen in die buurt voerden weken stevig actie om de speeltuin te behouden. Desondanks werd de afbraak doorgezet. De raad draaide dat terug.

In een laatste poging mobiliseerde Katoen met succes de gemeenteraad. Wethouder Eigeman wees de raad er op dat zij zelf heeft bepaald dat speeltuinen beter verdeeld moeten worden over de stad en dat er geen geld is om de speeltuin bij de IJzeren Vrouw te behouden. Het debat dat toen ontstond werd soms heel emotioneel, vooral toen raadsleden met veel gevoel voor drama vertelden hoe zij als kind in de Westenburgerweg speelden.

Aan het eind van de discussie bleek de speeltuin niet zomaar een voorziening te zijn, maar een plek met zoveel historie en herinneringen voor generaties Bosschenaren dat de raad de wethouder dwong om de ontmanteling stop te zetten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!